Špaldový koláč s mákem a švestkami

Ingredience:

Cukr s vejcem vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme makové mléko, aby mělo těsto tekutou konzistenci. Těsto nalijeme na vymazaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Umixovaný mák se zbytkem mléka smícháme se lžičkou medu a touto směsí potřeme těsto, můžeme i lehkými tahy do těsta zatlačit, aby bylo vláčnější. Navrch rozmístíme vypeckované čtvrtky švestek a podle chuti posypeme kokosovým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 25 až 30 minut.

Budete potřebovat následující suroviny:

Mák modrý 250 g BIO COUNTRY LIFE

Mák modrý 250 g BIO COUNTRY LIFE

Semínka máku v biokvalitě. Široké využití při pečení. Vhodné také k výrobě semínkového másla nebo rostlinného mléka. Tradiční součást české kuchyně. Špaldový koláč s mákem a švestkami

skladem

90,-
78,26
Med květový luční 900 g ČÍHALA

Med květový luční 900 g ČÍHALA

Květový med je pro svoji biologickou hodnotu důležitou složkou potravy pro děti i dospělé. Květový med je přírodní koncentrát nektaru z květů rostlin. Zdravá výživa a biopotraviny Med, melasa a další sladidla Med

skladem

356,-
309,57

Vaříme s Vámi


Vaříme s VámiDezertyPečené dezertyŠpaldový koláč s mákem a švestkami - Špaldový koláč s mákem a švestkami celozrnné pečivo