Shoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE

 Shoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE - Zdravá výživa a biopotraviny Ochucovadla Shoyu, tamari, miso, umeboshi

Shoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE

Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť jakéhokoliv pokrmu.


skladem



 dopravné může být i ZDARMA!
Od nákupu za 1 200,00 ▼

Přepravce IN-Time: platba předem: 69,00
Přepravce IN-Time: online platební kartou: 69,00
Přepravce DPD: platba předem: 79,00
Přepravce DPD: online platební kartou: 79,00



56,- Kč
bez DPH: 48,70

do oblíbených

kód: 462007


 máte dotaz? 


sdílejte


Zdravá výživa a biopotraviny Ochucovadla Shoyu, tamari, miso, umeboshi » Shoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE

Upřesnění

Země původu: Japonsko

Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou levnou „sójovou omáčkou“ nemá ale nic společného. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu.

V Dobrotách léto 2013 se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských produktech. Zde naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – shoyu, tamari a miso.

Tipy na použití:

Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

Výroba shoyu:
Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.

  1. Sójové boby se nejprve uvaří a poté smíchají s opraženou a nahrubo rozdrcenou pšenicí. Do této směsi se přidá fermentační činidlo koji. Jeho úkolem je nastartovat kvasný proces.
  2. Směs se na tři dny umístí do speciální inkubační místnosti zvané Muro, kde lze snadněji udržovat teplotu a vlhkost vzduchu potřebnou pro správné nastartování fermentace.
  3. Poté se směs smíchá s mořskou solí a vodou a umístí do velkých cedrových kádí.
  4. V kádích shoyu zraje po dobu 18-24 měsíců, směs se pravidelně míchá.
  5. Když je směs zralá, lisuje se a následně filtruje.
  6. Nakonec se omáčka hodinu ohřívá na 80 °C. Tato pasterace je součástí tradičního postupu výroby. pečlivě se při ní hlídá, aby nebyly zničeny cenné enzymy.

Složení: Voda, SÓJOVÉ BOBY (26,1 %), PŠENICE (15,8 %), mořská sůl ( 14,1 %), alkohol (0,8 %), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).

Kalorická hodnota/energie (na 100ml): 300 kJ/70 kcal. Tuky: 0.3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 8.7 g. z toho cukry: 2 g. Bílkoviny: 8.3 g. Sůl: 13.66 g

Může obsahovat (alergeny): lepek, sója
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Legislativní zařazení: Sojový výrobek - tekuté ochucovadlo..

Návod k přípravě: K ochucení pokrmu.

Jednotková cena: 28,00 Kč / 100 ml


Upřesnění parametrů pro Shoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE

Výrobce: Country Life

Vlastnosti: veganské, bez přidaného cukru, bez mléka


 přejít na Shoyu, tamari, miso, umeboshi 




Shoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE

...také Vás může u Shoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE zajímat:

Shoyu sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE

Shoyu sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE

Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť jakéhokoliv pokrmu. Shoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE

skladem

114,-
99,13
Polévka Miso kostky (8x10g) 80 g BIO DANIVAL

Polévka Miso kostky (8x10g) 80 g BIO DANIVAL

Miso polévka Danival představuje chutnou a plnohodnotnou variantu tradiční japonské polévky. Můžeme ji použít i na přípravu chutné omáčky k ochucení těstovin, rýže anebo zeleniny. Zdravá výživa a biopotraviny Ochucovadla Shoyu, tamari, miso, umeboshi

skladem

129,-
112,17
Miso ječmen 390 g BIO DANIVAL

Miso ječmen 390 g BIO DANIVAL

Ječmenná pasta Miso v biokvalitě. Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sóji, rýže nebo obilí, známá pro svou charakteristickou sytou chuť a tmavou barvu Miso neodmyslitelně patří k japonské kuchyni. Shoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE

skladem

233,-
202,61
Miso genmai sója 250 g BIO MUSO

Miso genmai sója 250 g BIO MUSO

Jak použít miso pasty v kuchyni? Podívejte se na video. Zdravá výživa a biopotraviny Ochucovadla Shoyu, tamari, miso, umeboshi

skladem

167,-
145,22
Miso hatcho sója 400 g MUSO

Miso hatcho sója 400 g MUSO

Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sóji, rýže nebo obilí. Miso obsahuje řadu minerálů, vitaminů. Shoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE

skladem

147,-
127,83
Miso rýže 390 g BIO DANIVAL

Miso rýže 390 g BIO DANIVAL

Rýžová pasta Miso v biokvalitě. Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sóji, rýže nebo obilí, známá pro svou charakteristickou sytou chuť a tmavou barvu. Miso neodmyslitelně patří k japonské kuchyni. Zdravá výživa a biopotraviny Ochucovadla Shoyu, tamari, miso, umeboshi

skladem

233,-
202,61

E-shop


"Projezte se ke zdraví"                                                 733 538 304  info@2kukurice.cz

 69 Kč, nad 1200 Kč ZDARMA                                 






| | |
© 2020 Insion

Navštívené:

Shoyu sójová omáčka 200 ml   COUNTRY LIFEShoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE