Med, melasa a další sladidla Sonnentor bio

Sladká chuť je pro člověka přirozená, neboť se nachází již v mateřském mléce. Ale! Není sladké jako sladké.

Jednoduchý cukr

V současné stravě je ve velké míře zastoupen jednoduchý cukr, který je pro mnoho lidí hlavním a často jediným zdrojem sladké chuti. Spotřeba jednoduchého cukru velmi narůstá a je jednou z příčin řady závažných nemocí. Zatěžuje slinivku břišní, vede k poruchám trávení a také k rozvoji diabetes mellitus. Jednoduchý cukr je jednou ze základních příčin překyselení organismu se všemi důsledky, jako je tendence k zánětům, demineralizace kostí a zubů a poruchy minerálové rovnováhy. Je také důvodem nedostatku vitamínu B1, plísní, které jednoduchý cukr živí, a ty nás pak odměňují závažnými zdravotními problémy. Proto je třeba jednoduchý cukr v jídelníčku omezit, případně vyloučit a nahradit ho jinými potravinami sladké chuti, které však nemají tyto negativní důsledky.

Výběr: Med, melasa a další sladidla Sonnentor bio

Výrobce
  • Sonnentor

Vlastnosti
  • bez lepku
  • přirozeně bez lepku
  • bio

  • veganské
  • bez přidaného cukru
  • bez mléka
od nejlevnějších od nejdražších

1x Med, melasa a další sladidla Sonnentor bio

Vanilka mletá 10 g BIO SONNENTOR

Vanilka mletá 10 g BIO SONNENTOR

Vanilka má sladké smetanové aroma s jemně květinovými tóny. Kromě k dochucování sladkých pokrmů ji můžete i originálně použít do slaných ostrých pokrmů kupříkladu v mexické kuchyni. Vyzkoušejte ji v biokvalitě. Med, melasa a další sladidla Sonnentor bio

skladem

415,-
360,87

Zdravé sladkosti

Prvním zdrojem je tepelně upravené Sonnentor bio ovoce, kde karamelizací zvýšíme sladkost a zpomalíme vstřebávání cukru. Přidáním špetky soli podtrhneme sladkost dezertu. Sonnentor bio Obilné slady jsou velmi dobré pro výrobu dezertů. Vznikají rozkladem složitého cukru obilovin, čímž sládnou. Přitom vzniklý cukr je regulovatelný naším organismem, a tudíž nezatěžujeme slinivku břišní. Tyto slady se mohou také kombinovat s obilím, například na oslazení kaše. Ale pozor: nepleťte obilné slady s obilnými sirupy! Ty už mají převahu glukózy a jejich vstřebávání do krve je rychlé a bez regulace. Podobně jako slady vzniká i amasaké rozkladem obilných cukrů na cukry sladké, jednodušší.

Zdroj: V. Strnadelová, J. Zerzán: Radost ze zdravých dětí - preventivní i léčebná strava pro celou rodinu, s. 84-85


2 kukuřice doporučují místo slazení cukrem, užívat javorový nebo datlový sirup, případně med.

E-shop



Zdravá výživa a biopotravinyMed, melasa a další sladidlaMed, melasa a další sladidla Sonnentor bio - Med, melasa a další sladidla Sonnentor bio čím sladit dětem, makrobiotika, dochucovadla, sladkosti, -bez glutamátu, bio, sladký život bez cukru