Med, melasa a další sladidla Sladovna Bruntál bez přidaného cukru

Sladká chuť je pro člověka přirozená, neboť se nachází již v mateřském mléce. Ale! Není sladké jako sladké.

Jednoduchý cukr

V současné stravě je ve velké míře zastoupen jednoduchý cukr, který je pro mnoho lidí hlavním a často jediným zdrojem sladké chuti. Spotřeba jednoduchého cukru velmi narůstá a je jednou z příčin řady závažných nemocí. Zatěžuje slinivku břišní, vede k poruchám trávení a také k rozvoji diabetes mellitus. Jednoduchý cukr je jednou ze základních příčin překyselení organismu se všemi důsledky, jako je tendence k zánětům, demineralizace kostí a zubů a poruchy minerálové rovnováhy. Je také důvodem nedostatku vitamínu B1, plísní, které jednoduchý cukr živí, a ty nás pak odměňují závažnými zdravotními problémy. Proto je třeba jednoduchý cukr v jídelníčku omezit, případně vyloučit a nahradit ho jinými potravinami sladké chuti, které však nemají tyto negativní důsledky.

Výběr: Med, melasa a další sladidla Sladovna Bruntál bez přidaného cukru

Výrobce
  • Sladovna Bruntál

Vlastnosti
  • veganské
  • bez přidaného cukru

od nejlevnějších od nejdražších

1x Med, melasa a další sladidla Sladovna Bruntál bez přidaného cukru

Sladovit sušený 170 g SLADOVNA BRUNTÁL

Sladovit sušený 170 g SLADOVNA BRUNTÁL

Sladovit je přírodní sladový výtažek z naklíčeného ječmene – sladu. Je to přírodní sladidlo bez jakýchkoliv konzervačních přípravků. Je vyhledávaným sladidlem v makrobiotické kuchyni. Med, melasa a další sladidla Sladovna Bruntál bez přidaného cukru

skladem

137,-
119,13

Zdravé sladkosti

Prvním zdrojem je tepelně upravené Sladovna Bruntál bez přidaného cukru ovoce, kde karamelizací zvýšíme sladkost a zpomalíme vstřebávání cukru. Přidáním špetky soli podtrhneme sladkost dezertu. Sladovna Bruntál bez přidaného cukru Obilné slady jsou velmi dobré pro výrobu dezertů. Vznikají rozkladem složitého cukru obilovin, čímž sládnou. Přitom vzniklý cukr je regulovatelný naším organismem, a tudíž nezatěžujeme slinivku břišní. Tyto slady se mohou také kombinovat s obilím, například na oslazení kaše. Ale pozor: nepleťte obilné slady s obilnými sirupy! Ty už mají převahu glukózy a jejich vstřebávání do krve je rychlé a bez regulace. Podobně jako slady vzniká i amasaké rozkladem obilných cukrů na cukry sladké, jednodušší.

Zdroj: V. Strnadelová, J. Zerzán: Radost ze zdravých dětí - preventivní i léčebná strava pro celou rodinu, s. 84-85


2 kukuřice doporučují místo slazení cukrem, užívat javorový nebo datlový sirup, případně med.

E-shop



Zdravá výživa a biopotravinyMed, melasa a další sladidlaMed, melasa a další sladidla Sladovna - Med, melasa a další sladidla Sladovna Bruntál bez přidaného cukru čím sladit dětem, makrobiotika, dochucovadla, sladkosti, -bez glutamátu, bio, sladký život bez cukru