Med, melasa a další sladidla Moštárna Hostětín veganské

Sladká chuť je pro člověka přirozená, neboť se nachází již v mateřském mléce. Ale! Není sladké jako sladké.

Jednoduchý cukr

V současné stravě je ve velké míře zastoupen jednoduchý cukr, který je pro mnoho lidí hlavním a často jediným zdrojem sladké chuti. Spotřeba jednoduchého cukru velmi narůstá a je jednou z příčin řady závažných nemocí. Zatěžuje slinivku břišní, vede k poruchám trávení a také k rozvoji diabetes mellitus. Jednoduchý cukr je jednou ze základních příčin překyselení organismu se všemi důsledky, jako je tendence k zánětům, demineralizace kostí a zubů a poruchy minerálové rovnováhy. Je také důvodem nedostatku vitamínu B1, plísní, které jednoduchý cukr živí, a ty nás pak odměňují závažnými zdravotními problémy. Proto je třeba jednoduchý cukr v jídelníčku omezit, případně vyloučit a nahradit ho jinými potravinami sladké chuti, které však nemají tyto negativní důsledky.

Výběr: Med, melasa a další sladidla Moštárna Hostětín veganské

Výrobce
  • Moštárna Hostětín

Vlastnosti
  • bez lepku
  • přirozeně bez lepku
  • bio
  • veganské

  • bez mléka
od nejlevnějších od nejdražších

1x Med, melasa a další sladidla Moštárna Hostětín veganské

Sirup konopí 500 ml BIO MOŠTÁRNA HOSTĚTÍN

Sirup konopí 500 ml BIO MOŠTÁRNA HOSTĚTÍN

Med, melasa a další sladidla Moštárna Hostětín veganské

skladem

141,-
122,61

Zdravé sladkosti

Prvním zdrojem je tepelně upravené Moštárna Hostětín veganské ovoce, kde karamelizací zvýšíme sladkost a zpomalíme vstřebávání cukru. Přidáním špetky soli podtrhneme sladkost dezertu. Moštárna Hostětín veganské Obilné slady jsou velmi dobré pro výrobu dezertů. Vznikají rozkladem složitého cukru obilovin, čímž sládnou. Přitom vzniklý cukr je regulovatelný naším organismem, a tudíž nezatěžujeme slinivku břišní. Tyto slady se mohou také kombinovat s obilím, například na oslazení kaše. Ale pozor: nepleťte obilné slady s obilnými sirupy! Ty už mají převahu glukózy a jejich vstřebávání do krve je rychlé a bez regulace. Podobně jako slady vzniká i amasaké rozkladem obilných cukrů na cukry sladké, jednodušší.

Zdroj: V. Strnadelová, J. Zerzán: Radost ze zdravých dětí - preventivní i léčebná strava pro celou rodinu, s. 84-85


2 kukuřice doporučují místo slazení cukrem, užívat javorový nebo datlový sirup, případně med.

E-shop



Zdravá výživa a biopotravinyMed, melasa a další sladidlaMed, melasa a další sladidla Moštárna - Med, melasa a další sladidla Moštárna Hostětín veganské čím sladit dětem, makrobiotika, dochucovadla, sladkosti, -bez glutamátu, bio, sladký život bez cukru