Jablkové pyré na jáhlovém korpusu

Bezlepkový korpus:

Vše smícháme (případně rozmixujeme ponorným mixérem, aby bylo těsto hladké), dáme do dortové formy a péčeme při 180oC cca 30 minut. Před vyndáním můžeme začít s jablkovým pyré.

Pyré:

Můžeme dosladit (sladem, sirupem, medem) podle chuti.

Vše smícháme v hrnci a necháme projít varem. Poté nalijeme na korpus do dortové formy a necháme vychladnout.

Variace:

Pokud nemáte čas, můžete zakoupit již připravené jablkové pyré v bio kvalitě např. v drogerii DM. Pokud přidáte místo sladidel opláchnuté rozinky, nemusíte již vůbec doslazovat.  Na místo agaru lze použít i vanilkový puding. Agar je však výživnější.

Budete potřebovat následující suroviny:

Sladovit sušený 170 g SLADOVNA BRUNTÁL

Sladovit sušený 170 g SLADOVNA BRUNTÁL

Sladovit je přírodní sladový výtažek z naklíčeného ječmene – sladu. Je to přírodní sladidlo bez jakýchkoliv konzervačních přípravků. Je vyhledávaným sladidlem v makrobiotické kuchyni. Jablkové pyré na jáhlovém korpusu

skladem

136,-
118,26

Vaříme s Vámi


Vaříme s VámiDezertyPečené dezertyJablkové pyré na jáhlovém korpusu - Jablkové pyré na jáhlovém korpusu bez lepku, bezlepkový koláč, bezlepkový korpus