Fazolové brownies

Ingredience:

Fazole namočíme přes noc, uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem. Do mixéru nasypeme namočené kešu oříšky a umixujeme do hladka. Přidáme uvařené fazole, datlový sirup, rýžové mléko, rozpuštěnou čokoládu a vše umixujeme na hladký krém. Pohankovou mouku promícháme s kypřicím práškem a se špetkou soli, přisypeme ke směsi a důkladně promícháme. Směs vlijeme do formy (velikost cca 20×25 cm) vyložené pečicím papírem a pečeme 20 minut při 180 °C.

Tip 1: uvařte si fazolí víc den dopředu a můžete je jeden den využít k hlavnímu chodu a druhý den do dezertu.

Tip 2: nebojte se tohoto receptu, zachutná i zarytým odpůrcům experimentů. A tajemství šéfkuchaře můžete a nemusíte prozradit wink

Tip 3: ozdobte dezert kořeněnou hruškou:

Hrušky oloupeme škrabkou a seřízneme spodek, aby se daly postavit, stopku necháme. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme 4 hřebíčky, 4 lusky kardamomu, 1 lžičku mleté skořice a 2 lžíce datlového sirupu a přivedeme k varu. Hrušky postavíme do vroucí vody, přikryjeme poklicí a vaříme 10 minut na mírném ohni. Hrušky vyjmeme a připravíme si kořeněnou redukci – kořeněnou vodu dál vaříme, tentokrát na vysokém plameni, dokud tekutina nezredukuje alespoň na polovinu, trvá to cca 10–15 minut.

Zdroj inspirace: časopis Dobroty - podzim 2016, původní recept najdete zde.

Budete potřebovat tyto suroviny:

Fazole adzuki 500 g COUNTRY LIFE

Fazole adzuki 500 g COUNTRY LIFE

Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Fazolové brownies

nedostupné, dočasně nelze objednat

69,-
60,00

Vaříme s Vámi


Vaříme s VámiDezertyPečené dezertyFazolové brownies - Fazolové brownies zdravé dezerty