Cuketová koprovka s jáhlami

Je vynikající a zdravá! 5–6 porcí, bez lepku

Ingredience:

Očistíme si veškerou zeleninu a nakrájíme ji na velké kusy.Jáhly propereme a necháme okapat v cedníku. Na přepuštěném másle a na mírném ohni pomalu opékáme osolenou zeleninu cca 5–10 minut, přidáme jáhly a také je za stálého míchání mírně osmahneme. Poté zalijeme horkou vodou nebo vývarem a vaříme cca 15–20 minut. Všechna zelenina i jáhly by měly být měkké. Rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému a poté polévku propasírujeme přes síto, aby byla úplně jemná (není nutné). Teď máme hotový jemný zeleninovo-jahelný krém, který dochutíme umeoctem, koprem, kouskem másla či ghíčka, případně můžeme přidat také smetanu, není to ale vůbec nutné. Dle potřeby ještě dochutíme solí či čerstvě mletým pepřem.

Servírujeme s vajíčkem natvrdo nebo s kostičkami opečeného marinovaného tofu.

Zdroj: https://www.margit.cz/naucila-varit/

Variace: 2kukuřice.cz vyzkoušeli ozdobit polévku houbami.

Budete potřebovat tyto suroviny:

Přepuštěné máslo GHI 220 ml BIO COUNTRY LIFE

Přepuštěné máslo GHI 220 ml BIO COUNTRY LIFE

Přepuštěné máslo je bezvodý tuk získaný z másla. Má jemně nasládlou oříškovou vůni a chuť. Hodí se na pečení a smažení. Má vyšší bod přepalování (200–250 °C). V biokvalitě. Dlouhodobá trvanlivost. Cuketová koprovka s jáhlami

skladem

186,-
161,74

Vaříme s Vámi


Vaříme s VámiPolévkyCuketová koprovka s jáhlami - Cuketová koprovka s jáhlami bez lepku, bezlepkové vaření

"Projezte se ke zdraví"                                                 733 538 304  info@2kukurice.cz

 69 Kč, nad 1200 Kč ZDARMA                                 






| | |
© 2020 Insion