Zázrak jménem KUZU

23.03.2018 - Kuzu - málo známý zdroj energie a zdraví



V japonských horách byste našli povíjivou rostlinu s drobnými kvítky Pueraria lobata nebo Pueraria hirsuta. Nenápadná bylina zdánlivě nenabízí zajímavé plody nebo květenství. Hlavní sílu skrývá v pevném kořeni, kterým dokáže prorazit i velmi tvrdou půdou. Kořen je legendární esencí energie a živin. Právem si získal velkou přízeň přírodních léčitelů a nyní se dostává i do povědomí u nás.

Ke kořeni energie

Kořen se dobývá ze špatně dostupné půdy na přelomu podzimu a zimy. V horském potoce se pak omývá vodou a vyplavený škrob se zachytává ve speciálních nádobách. Hustý škrob není snadné získat, nicméně pro své účinky je natolik ceněný, že se téměř neměnným způsobem zpracovává dodnes. Kuzu, jak se škrob označuje, se používá v tradiční čínské medicíně k léčení trávicích potíží, pomáhá zlepšit i řadu dalších obtíží.

Vysoký obsah flavonoidů má také dokázaný příznivý vliv na oběhový systém. Roztahuje cévy, pomáhá ulevit při stavech s vysokým tlakem, migréně nebo bolestech v ramenou. Snižuje cholesterol a také zmírňuje riziko vzniku krevních sraženin.

Neméně důležitý je také přiznávaný pozitivní vliv při léčbě alkoholismu. Rostlina má velké regenerační schopnosti a svým vysokým obsahem antioxidantů dokáže pročistit organismus.

Lék i prevence

Kuzu nemusíte používat jen jako lék na konkrétní problémy. Využijte léčivou složku a přidávejte kuzu i do běžného vaření. Přispějete tak přirozeným obranným mechanismům, zlepšíte oběhový systém i vyplavíte zbytečné negativní látky z těla. Kuzu v malém množství dokáže zahustit omáčku. V polévkách vytvoří lesk. Škrob neovlivňuje chuť, nemusíte se tedy bát nepříznivé reakce malých strávníků.

Kuzu také přirozeně pomáhá regulovat kyselost. Pokud škrob přidáte do koláče, vyhnete se nadměrnému doslazování a ulevíte trávení dvojnásob. Z kuzu můžete připravit i nápoj. Stačí 1,5 čajové lžicky pro šálek vody. Prášek škrobu rozpustíte v malém množství studené vody a těsně před varem dolijeme do omáčky, polévky nebo nápoje. Směs stačí nechat provařit 5 minut. Jednoduchá příprava a nenápadné vpravení do řady běžných jídel může výrazně přispět vaší zdravotní pohodě. Nebojte se vyzkoušet novinku na našem trhu. Kuzu vás svými ozdravnými schopnostmi příjemně překvapí.





Zázrak jménem KUZU

« zpět


Chutné blogování - Chutné blogování | Zázrak jménem KUZU

"Projezte se ke zdraví"                                                 724 076 303 info@2kukurice.cz

 69 Kč, nad 1200 Kč ZDARMA                                  Právě u nás probíhá jarní akce.






| | |
© 2019 Insion