Zase jednou nezbylo

26.05.2017 - Zase jednou nezbylo, nic se nevyhodilo.



Zase jednou nezbylo, nic se nevyhodilo, to potěší každou hospodyni. Recept najdete zde.

Tento koláč vznikl zase jednou „od oka“, a protože dostal pochvalu od mého muže, který si na sladké pečení od mládí nepotrpí, podělím se s vámi. Jen prosím vezměte v potaz to, že jsem se pokusila své „od oka“, převést na hrnky. Takže se může stát, že těsto nebude dostatečně sladké, pak si dopřejte med, nebo bude příliš tekuté, pak mu dopřejte mouku. Nehledejte v tom žádnou vědu, určitě si pochutnáte, protože, jak často máme rebarboru?

Ingredience:

Propláchnuté mandle rozdrtíme (rozmixujeme) v šikovném robotu, stejně tak i datle. Poté přidáme všechny ingredience kromě rebarbory a řádně promícháme. Rebarboru oloupeme a pokrájíme na centimetrové plátky, které pomáčíme v javorovém sirupu. Těsto na koláč (nemělo by být moc tekuté, ani moc hutné) přelijeme do koláčové formy. Máčenou rebarboru do těsta vtlačíme tak, aby část kousků rebarbory byla uvnitř těsta a část kousků nám zdobilo povrh koláče. Tím zajistíte, že bude koláč vláčný. Pečeme na 180°C cca hodinu. Upečení koláče ověříme špejlí.




Zase jednou nezbylo

« zpět


Chutné blogování - Chutné blogování | Zase jednou nezbylo

"Projezte se ke zdraví"                                                 724 076 303 info@2kukurice.cz

 69 Kč, nad 1200 Kč ZDARMA                                  Právě u nás probíhá jarní akce.






| | |
© 2019 Insion