Nevíte stále jak na klíčení?

02.03.2017 - Jak podpořit jarní očistu organismu? Pomohou vám klíčky.



Především na jaře je vhodné využít síly přírody a podpořit očistné procesy organismu klíčivými semínky a luštěninami. Řada z nás si vzpomíná na vyučování na základní škole, kdy jsme nechávali klíčit semínka na vatu, přesto nám dnes klíčení může dělat potíže, nebo si na něj ani nevzpomeneme.

K jarnímu klíčení jsou vhodné luštěniny – fazolky mungo, zelená čočka, cizrna, ale i semínka např. řeřichy, sezamu, slunečnice. Při klíčení v domácích podmínkách je důležité vyvarovat se plísním. Luštěniny vždy nejprve důkladně propláchneme a necháme přes noc namočené ve vodě. Poté je vložíme do cedníku, který dáme do mísy, nebo na talířek. Luštěniny v cedníku 1-3x denně proplachujeme. Tím předejdeme plísním, luštěniny dostanou potřebnou vláhu a už druhý den začnou pěkně klíčit. Celý proces opakujeme 2-5 dní. Naklíčené luštěniny uchováváme v lednici, kde nám vydrží zhruba týden. Používáme je především jako posypky pro doplnění jídla, do salátů apod. Zpočátku stačí 1 lžíce denně, s postupujícím jarem můžeme množství zvyšovat.

Opláchnutá semínka necháme klíčit v mističce na vatě či tampónku, které jsou jen lehce namočené, nikoliv mokré. Důležité je udržet vatu vlhkou ne mokrou. Semínka nám též začnou klíčit během několika dní. Klíčení luštěnin i semínek podpoříte umístěním na slunné a teplé místo.

Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť smiley




Nevíte stále jak na klíčení?

« zpět


Chutné blogování - Chutné blogování | Nevíte stále jak na klíčení?

"Projezte se ke zdraví"                                                 724 076 303 info@2kukurice.cz

 69 Kč, nad 1200 Kč ZDARMA                                  Právě u nás probíhá jarní akce.






| | |
© 2019 Insion