Mlsání v (před)vánoční době

22.12.2016 - Co si dát během svátků sladkého, aniž by to obsahovalo tunu cukru?



Všude kolem nás v tomto předvánočním čase narážíme na talíře s naaranžovaným cukrovím. Není snadné odolat všem těm vanilkovým rohlíčkům, pracnám, lineckému, vosím hnízdům, marokánkám a dalším, zvlášť když jsou to skutečná umělecká díla. Já jsem však letos kromě klasických perníčků upekla pouze fazolové brownies, které jsem poté vykrajovátkem vykrájela jako cukroví. Bez bílé mouky, bez cukru, pouze s medem a kvalitní hořkou čokoládou na ozdobení - recept najdete zde. K tomu jsem umixovala 2 základní raw těsta - švestkovo-makové a rozinkovo-mandlové, ze kterých jsem vytvořila několik různých tvarů různě nazdobených, takže výsledkem je vlastně 6 druhů raw cukroví.

Nikde ale není psáno, že během Vánoc musíte od rána do večera jíst jenom cukroví. Nám například při včerejším obědě zbyla rýže, a tak jsem z ní během chvilky vykouzlila lahodný jahodovo-rýžový dezert. Pár základních surovin, mixér a máte hotovo. Uspokojíte tím chuť na sladké nejen svou a svých dětí, ale bez problému tímto dezertem můžete pohostit i návštěvu, která určitě uvítá změnu a ráda ochutná něco jiného než cukroví s tunou cukru.

Jahodovo-rýžový dezert:

Umixujeme si mandle ve 2-3 dl vody na mandlové mléko, které není nutné cedit, a přilijeme ho k hotové rýži. Rýži ještě krátce s mandlovým mlékem povaříme a rozmixujeme na jemný krém. Dle chuti osladíme sirupem či medem. Na závěr jemně vmícháme ovoce a rozinky a naléváme do skleniček. Navrch ozdobíme ovocem a nasekanými mandlemi a přelijeme sirupem.

Tip: místo mandlového mléka můžete použít jakékoli mléko, pro zachování lehkosti dezertu nejlépe rostlinného původu.




Mlsání v (před)vánoční době

« zpět


Chutné blogování - Chutné blogování | Mlsání v (před)vánoční době

"Projezte se ke zdraví"                                                 724 076 303 info@2kukurice.cz

 69 Kč, nad 1200 Kč ZDARMA                                 






| | |
© 2019 Insion