Konference o výživových trendech FOOD 21

11.12.2016 -



27. listopadu 2016 proběhl v Praze 2. ročník největší konference o výživových trendech v České republice. Jelikož šlo již o druhý ročník, očekávání kvalitních informací bylo namístě. Konference byla tentokrát zaměřena na psychiku a její souvislost s výživou. Všichni přednášející, přední čeští odborníci na výživu (např. Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc., Ing. Libor Vítek, Dr. Richard Pfleger aj.) se shodli, že vliv jídla nejen na zdraví, ale psychiku, je prokazatelný. Obecně se dají všechny jednotlivé názory shrnout takto: Žijeme v době chemie, kdy dochází k nadužívání syntetických látek a to především v potravinách. Je proto vhodné být obezřetný a zabývat se tím, co jíme. Pšenice, není tou původní pšenicí, nýbrž přešlechtěnou pšenicí. Proto se množí nemoci vyvolané požíváním lepku. Stejně jako krávy nejsou původním plemenem, také byly vyšlechtěné pro nadprodukci mléka. Vznikají nemoci související s požíváním mléka a mléčných výrobků. Ty totiž neobsahují kvalitní tuk tolik potřebný pro štěpení kaseinu. Celkově ve stravě naší populace vládne právě především bílá mouka, mléko a cukr. Cukr se používá téměř ve všem, a tak jsou naše organismy neustále vystavovány nutnosti jeho odbourávání.



Konference o výživových trendech FOOD 21

« zpět


Chutné blogování - Chutné blogování | Konference o výživových trendech FOOD 21

"Projezte se ke zdraví"                                                 724 076 303 info@2kukurice.cz

 69 Kč, nad 1200 Kč ZDARMA                                 






| | |
© 2019 Insion