Co stojí za vlčím hladem?

31.07.2018 - Znáte ten pocit, když máte neustále chutě na slané a sladké a nemůžete se dojíst?



Znáte ten pocit, když máte neustále chutě na slané a sladké a nemůžete se dojíst? Někde se píše, že za vším může stát nedostatek vitamínů či minerálních látek. Pokud však jíte pestře a zabrouzdáváte do zdravé výživy, je tato pravděpodobnost minimální. Potom si můžete být zcela jistí, že za těmito výkyvy chutí může glykemický index potravin, které jste snědli.

Také vám to slovíčko přijde úplně neznámé, cizí a komplikované? Mně to také dříve přišlo, později jsem však zjistila, že jde o zcela jednoduchou reakci našeho těla na určitý druh potravin s vysokým glykemickým indexem (např. bílé pečivo, pečené brambory, cukr, ale i meloun). Naše tělo musí pro zpracování požitých potravin vynaložit velké úsilí, aby stravu zpracovalo. Vyloučí zvýšené množství inzulínu a tím rozkolísá krevní cukr. Jak jednoduché. 

Pokud se třeba trápíte tím, že do sebe večer naládujete tabulku čokolády a poté chipsy, zkuste se zamyslet nad tím, co jste předtím jedli. Pomocných tabulek s přehledem hodnot glykemického indexu najdete na internetu mnoho, zde je jedna z nich.

Pokud pociťujete, že vám krevní cukr kolísá, držte se potravin s nízkým glykemickým indexem.

Hodně zdaru! Vaše kuku Ir.




Co stojí za vlčím hladem?

« zpět


Chutné blogování - Chutné blogování | Co stojí za vlčím hladem?

"Projezte se ke zdraví"                                                 724 076 303 info@2kukurice.cz

 69 Kč, nad 1200 Kč ZDARMA                                 






| | |
© 2019 Insion