Co lahodí oku, to … zachutná i v žaludku a naopak

26.08.2016 - Buďte i v kuchyni kreativní, dívejte se na talíř jako na malířské plátno



Víte, že až 50 % dojmu z jídla tvoří vizuální dojem? K jídlu, které se nám od pohledu nelíbí, už a priori přistupujeme jako k něčemu, co nám nebude ani chutnat.

Já například miluji těstoviny, ale z nějakého důvodu se mi nelíbí penne. Když by vedle sebe byly například špagety bolognese a penne alá bolognese, vím, že by obě jídla chutnala stejně, ale na penne bych si zkrátka nepochutnala, protože se mi od pohledu nelíbí.

Snažíte se vařit zdravě a vaše rodina se na to moc netváří? Co když to mají členové vaší rodiny podobně? Co když jen potřebují zlepšit vizuální dojem z jídla? U malých dětí často stačí pokrm na talíři šikovně naaranžovat např. do tvaru nějaké postavičky či zvířátka. U větších dětí či dospělých zkuste místo „rozblemcané“ kaše na talíři vykouzlit noky nebo válečky a dozdobit barevnou zeleninou. 


Z.Š.




Co lahodí oku, to … zachutná i v žaludku a naopak

« zpět


Chutné blogování - Chutné blogování | Co lahodí oku, to … zachutná i v žaludku a naopak

"Projezte se ke zdraví"                                                 724 076 303 info@2kukurice.cz

 69 Kč, nad 1200 Kč ZDARMA                                 






| | |
© 2019 Insion